Από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, για τον θάνατο του Νίκου Αλεξόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η αιφνίδια απώλεια του Νίκου Αλεξόπουλου, υπαλλήλου του Υπουργείου Εσωτερικών, Προέδρου της ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ (“Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης”) γέμισε με θλίψη όσους τον συναναστράφηκαν, τους συναδέλφους του, τους συναγωνιστές του στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και τον κόσμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τον γνώρισε μέσα από τη συμμετοχή του, ως στέλεχος του ΥΠΕΣ, σε μεγάλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες.

Η θητεία του στα συνδικαλιστικά πράγματα χαρακτηριζόταν από μια δυναμική αγωνιστική στάση, με διάθεση προσφοράς, αλλά και ευγένεια και σεβασμό προς όλους.  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προσέφερε ενεργά στις προσυνεδριακές συσκέψεις για το πρόγραμμα σχετικά με το Κράτος και την Αυτοδιοίκηση και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής.

Τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του.