Από τον Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απομάκρυνση του Δ. Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων από την Υπουργό Πολιτισμού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Με αφορμή την αιφνίδια αντικατάσταση του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων από την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο Υπουργείο, την απελθούσα διοίκηση του ΤΑΠΑ, η οποία διορίστηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, το 2015,  και συνδικαλιστικούς φορείς.

Σήμερα, στον εμφύλιο, ήρθε να προστεθεί και η δήλωση του πρώην Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος «αδειάζει» την νυν Υπουργό, εγκαλώντας την για την αντικατάσταση του «εξαιρετικής σύνθεσης διοικητικού συμβουλίου» και μάλιστα την στιγμή που η εφαρμοζόμενη πολιτική στο Ταμείο «άρχισε να αποδίδει αποτελέσματα».

Η θλιβερή εικόνα με τις αλληλοκατηγορίες, τα υπονοούμενα για εκατέρωθεν κακή χρήση του δημοσίου συμφέροντος, την αποπομπή του Δ.Σ., μεσούντος του Αυγούστου, αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο χώρος του πολιτισμού από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κατήφορος τους δεν έχει τέλος.