Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται συνεχώς και ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος μας επιτίθεται.

Κατανοούμε την ανησυχία και την αγωνία του. Αυτή όμως θα είναι η εξέλιξη λόγω της πολιτικής του. Ας το πάρει απόφαση. Ο πολιτικός του κυνισμός δεν θα τον σώσει. Όσο για τα περί ουράς της δεξιάς ας κοιταχθεί στον καθρέφτη του.  εκεί θα  δει τον υποτακτικό του Σόιμπλε και το συνεταιράκι των ακροδεξιών εθνολαϊκιστών.

Η  κίβδηλη και  fake αριστερά του δεν έχει σχέση με το Σοσιαλισμό. Εμείς μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, οικοδομούμε τη νέα σύγχρονη σοσιαλιστική πρόταση. Κοντά στους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση και την παγκοσμιοποίηση. Για πραγματική ελπίδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

(Δήλωση Φώφης Γεννηματά,11/2/2017)

…………………………………………………………………………………

Σκηνοθετούν μια νέα συνθηκολόγηση.

Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 Σχετικά με την αξιολόγηση

Σκηνοθετούν ήδη μια νέα συνθηκολόγηση. Αγοράζουν πολιτικό χρόνο, μεγαλώνουν  το λογαριασμό και τον φορτώνουν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Από τη μία, οι απαιτήσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, των Η.Π.Α και του Δ.Ν.Τ. κι από την άλλη η κυβερνητική ανικανότητα, μας παγιδεύουν στο επικίνδυνο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα». Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Για τα νέα μέτρα

Κατηγορηματικοί ήταν και όταν έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Οι πιο πρόσφατες  πληροφορίες μιλάνε για νέα μέτρα 3,6 δις. Λόγια χωρίς αντίκρισμα . Από το «δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα», πήγε στο «δεν θα υποχωρήσουμε στις αρχές μας» . Η υποχώρηση είναι δεδομένη. Το μπουγιουρντί έρχεται.

Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συνεργοί  σε προμελετημένο από την κυβέρνηση έγκλημα. Με ευθύνη τους έφτασαν ξανά σε αδιέξοδο, μεγάλωσαν το λογαριασμό και τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ψηφίσουμε νέα μέτρα

Κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης

Ζητήσαμε πολλές φορές ως τώρα την Εθνική Συνεννόηση, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της στείρας, με μικροκομματικά κριτήρια, άρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Αν η πρότασή μας είχε γίνει αποδεκτή, τα αποφασιστικά βήματα για την έξοδο από την κρίση θα είχαν γίνει, η χώρα θα πατούσε σε στέρεο έδαφος, η οικονομία θα ήταν σε πορεία ανάκαμψης και η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο θα είχε επιστρέψει.

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα μετά από 7 χρόνια κρίσης και τη χώρα στην εντατική, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να μείνω ακόμα» και της  ΝΔ « να έλθω τώρα».

Επομένως ο σχηματισμός μια κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με δική τους ευθύνη.

Για αυτό, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη, παράγοντα πολιτικής σταθερότητας και καταλύτη εθνικής συνεννόησης.  Εμείς αυτή τη συνεννόηση μπορούμε να την εγγυηθούμε, γι’ αυτό και διεκδικούμε την αποφασιστική ενίσχυση μας.

Κοντόφθαλμη, βγαλμένη από την ναφθαλίνη η στάση της ΝΔ  

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ζητούν μονότονα και ανεπιτυχώς εκλογές εδώ και περίπου ένα χρόνο. Αίτημα που βασίζεται στην αναγκαιότητα να «φύγουν αυτοί» αλλά περιορίζεται στην αλαζονική και αδιέξοδη επιδίωξη   «για  να έρθω εγώ». Είναι επιλογή που σχετίζεται αποκλειστικά με κοντόφθαλμες, μικροκομματικές στοχεύσεις και αντανακλά μια παρωχημένη αντίληψη, βγαλμένη από την ναφθαλίνη ,κατάλοιπο άλλων εποχών, που σε  καμία περίπτωση δεν δίνει λύση στα μεγάλα σημερινά αδιέξοδα, της χώρας.

 Τα επόμενα βήματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Προχωράμε τον Ιούνιο σε ένα θεσμικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία Συνέδριο. Πολιτικής και προγραμματικής εμβάθυνσης και οργανωτικής συγκρότησης ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού φορέα. Με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις, δημιουργούμε το νέο. Μέσα στο 2017 η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα παρουσιάσει μια ρεαλιστική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Πρόταση που μπορεί να αποτελέσει τη βάση της Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση. Διεκδικούμε να γίνουμε και πάλι η φωνή των ανθρώπων που έχουν ανάγκη , που αναζητούν πραγματική ελπίδα.

Όχι ρυθμιστές. Πρωταγωνιστές

Όχι ρυθμιστές. Πρωταγωνιστές θετικών εξελίξεων και  εγγυητές μια βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα και τους Έλληνες.   Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με σημαντική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μείωση των δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είναι  η αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα και την  Εθνική συνεννόηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Για αυτό είναι στόχος μας και σταθερή επιδίωξη μας. Ήδη καταγράφουμε παντού  σημαντική ενίσχυση. Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε αποφασιστικά και διεκδικούμε την περαιτέρω ισχυροποίησή μας. Έχουμε εμείς την ευθύνη και την υποχρέωση να γίνουμε ένα ισχυρό ρεύμα  εναλλακτικής, προοδευτικής επιλογής  απέναντι στην  αριστερή και δεξιά συντήρηση.