Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο

Για μια ακόμη φορά, όλοι κατάλαβαν πως ο “βασιλιάς είναι γυμνός”.Ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί, «είναι αλλού».

Την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι “έχουμε ανάπτυξη” τα στοιχεία της  ΕΛΣΤΑΤ ,δείχνοντας ύφεση για το 4ο τρίμηνο του 2016, τινάζουν  στον αέρα τους ισχυρισμούς του.

Την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι θα “κλείσει την αξιολόγηση”, τα αδιέξοδα της διαπραγμάτευσης παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις.

 Όσο για τις εξαγγελίες περί ανάπτυξης, επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν σχέδιο. Άνθρακες ο θησαυρός.  Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο.

(Δήλωση Φώφης Γεννηματά 6/3/2017)


Δύο χρόνια Τσίπρας – Καμμένος, δύο χρόνια ύφεση

Ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δ´τρίμηνο 2016 είναι καταλυτικά, γιατί οριστικοποιούν  τρία σημαντικά δεδομένα

1.Το τρίμηνο 2016 είναι το δεύτερο χειρότερο τρίμηνο με κριτήριο το ΑΕΠ εδώ και δεκαπέντε χρόνια! Είναι “καλύτερο” μόνο από το γ´τριμηνο 2015 που ήταν επίσης τρίμηνο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι βέβαιο ότι σε λίγο και οι τρεις θέσεις του βάθρου με τις χειρότερες μέρες για την οικονομία και τους πολίτες θα ανήκουν στους ψεύτες που μας κυβερνούν.

2.Τα νέα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ σε συνδυασμό με την παράταση της αβεβαιότητας ανατρέπουν όλες τις βασικές προβλέψεις του προϋπολογισμού 2017 και βέβαια τα περί ανάπτυξης 2,7% δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλες αυτές οι ανατροπές μεταφράζονται σε νέα βάρη για τον Ελληνικό Λαό με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.

3.Δυο χρόνια Τσίπρας-Καμμένος, δυο χρόνια ύφεση. Τελεία και παύλα με υπογραφή ΕΛΣΤΑΤ Αξίζει να θυμόμαστε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβαν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης 6-6,5% για τη διετία 2015-16 σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ,EUROSTAT). Η ανάπτυξη είναι το κεντρικό ζητούμενο για την έξοδο από την κρίση και το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η Κυβέρνηση Τσιπρα-Καμμένου. Γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλυτέρα.


Από την πολιτική ένδεια στον ευτελισμό των θεσμών και του Συντάγματος

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ένα εικοσιτετράωρο μετά το φιάσκο της δήθεν Ανάπτυξης, που ήρθε για να διαψευσθεί επισήμως μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας από την ΕΛΣΤΑΤ, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανεβάζουν τη νέα αποτυχημένη θεατρική τους απόπειρα με τον τίτλο «Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος». Χωρίς επιστημονική γνώση, χωρίς θεσμική νομιμοποίηση, δίχως ίχνος πολιτικής υπευθυνότητας, η Κυβέρνηση δεν διστάζει να παίξει -για μια ακόμη φορά- με το Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα, τους πολιτειακούς θεσμούς, τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας.

Ο λαός πλέον τους γνωρίζει καλά, οι πολίτες δεν «αγοράζουν» το παραμύθι τους.

Κάθε φορά που η αξιολόγηση παγιδεύεται σε νέο αδιέξοδο, κάθε φορά που η περήφανη «διαπραγμάτευση» των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγείται σε νέα άτακτη υποχώρηση, σε νέα αντιλαϊκά αντιαναπτυξιακά μέτρα, επιστρατεύουν την πρωταρχική μέθοδο  προπαγάνδας: τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Ο Πρωθυπουργός, εξαγγέλλει διαδικασίες παράτυπες, εξωθεσμικές, ακολουθώντας τις χειρότερες πρακτικές σκοτεινών χρόνων της πολιτικής μας ιστορίας. Σε πείσμα των προθέσεών του, η πραγματικότητα και η θεσμική νομιμότητα θα τον διαψεύσουν ξανά.

Το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί όπως το ίδιο προβλέπει και προνοεί. Όχι όπως το επιθυμούν και το σχεδιάζουν οι μηχανισμοί προπαγάνδας του Μαξίμου.