Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ ΘΕΜΑ FM και τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Κατερίνα Δούκα

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά τα λέει όλα, δίνει απαντήσεις, είναι απολύτως ξεκάθαρη και σαφής και δεν επιδέχεται  παρερμηνειών.

Η Φώφη Γεννηματά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις εδώ και τρία χρόνια για τη σύνθεση, τη διεύρυνση και την ανανέωση της παράταξης και πολύ πρόσφατα και μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας το Νοέμβριο αλλά και στο πρόσφατο συνέδριο μας. Η αυτόνομη πορεία της παράταξης είναι αυτό το οποίο έχουμε ως σημαντικότερο εφόδιο μας για την επόμενη μέρα.

θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία να δημιουργήσουν προβλήματα στο κίνημα αλλαγής.

Εμείς γνωρίζαμε εξ αρχής ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, προχωράμε Όμως χωρίς να αφήνουμε κανένα περιθώριο για διαφοροποιήσεις σε ζητήματα της κεντρικής γραμμής.

Όσα είπε η Φώφη Γεννηματά μας αφορούν όλους.

Και αναφέρεται με την δήλωση της,  στην ευθύνη την οποία έχουμε απέναντι στους Έλληνες πολίτες, τους συνιδρυτές της παράταξης και όλους αυτούς οι οποίοι έχουν την απαίτηση να διώξουμε τώρα μία κυβέρνηση, η οποία αντί να προστατεύει την πρώτη κατοικία,  αντί να σέβεται τις αγωνίες και τις ευαισθησίες των νέων ανθρώπων αλλά και της μεγαλύτερης γενιάς αυτό που θέλει να έχει συνοδοιπόρο τον κύριο Κατσίκη και τις ακραίες απόψεις του, να κάνει αντιναύαρχο την Μπουμπουλίνα και να χαράσσει μία στρατηγική η οποία Κάθε άλλο παρά σε Προοδευτική κατεύθυνση είναι.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Σύριζα και ο κος Τζανακόπουλος έχουν ζαλιστεί από τις kolotumbes τις οποίες έχουν κάνει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από την έξοδο, γύρω από το χρέος γύρω από το αν εφαρμόζονται ή όχι τα μέτρα. Ακούσαμε τον κύριο Βούτση να λέει λέει για τη μείωση των συντάξεων ότι όσα έχουν συμφωνηθεί είναι συμφωνημένα και ακούμε και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι θα τα διαπραγματευτούμε. Ποιός λέει αλήθεια ? ας δώσουνε λοιπόν μία ρεαλιστική απάντηση και ας αφήσουν τα παιχνίδια τα οποία τα χουμε καταλάβει πολύ καλά.

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σύριζα είναι τρία χρόνια στην κυβέρνηση και είναι το μοναδικό κόμμα που αντί να κερδίζει μέλη, χάνει.Δεν έχει βάλει ούτε ένα νέο μέλος στην παράταξη του, δεν  υπάρχει μία τοπική οργάνωση σε όλη τη χώρα επειδή δεν ξέρουμε μία δραστηριότητα η οποία έχει να κάνει με το κόμμα του και μοναδική εικόνα που έχω για το κόμμα είναι ο κ Καμμένος να αποκαλεί στο  τελευταίο συνέδριο συντρόφους τον κύριο Τσίπρα και τους υπόλοιπους και τον κύριο Τσίπρα να ανεβαίνει στο Βήμα και να λέει, δεν καταλάβατε τι ψηφίσατε αλλάξτε αυτό που ψηφίσατε.  Αυτό δεν έχει καμία σχέση με ένα σύγχρονο  σοσιλδημοκρατικό κόμμα το οποίο θέλει να τη μιζέρια που έχουμε γύρω μας.

ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Αυτό το οποίο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά  τίποτα άλλο παρά τη νομής εξουσίας ,της καρέκλα τους. Οι κοινωνικές  διεργασίες είναι σε άλλη κατεύθυνση, αυτό το οποίο γίνεται στις τοπικές κοινωνίες είναι πολύ συγκεκριμένο και το είδαμε να εξελίσσεται στη Λέσβο πολύ πρόσφατα, σε ένα νησί το οποίο είχε το χαρακτήρα του κόκκινου νησιού ιστορικά είδαμε 5.000 ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο και να διαμαρτύρονται ειρηνικά, σοβαρά και συγκροτημένα απέναντι και στα προβλήματα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε οικονομικό επίπεδο με την αύξηση του ΦΠΑ που είναι δικιά του επιλογή όπως Αποδέχθηκε και ο κος Μοσκοβισί  πολύ πρόσφατα και φυσικά με την ανεπάρκεια στο προσφυγικό και μεταναστευτικό.

ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Από το υπερπλεόνασμα που υποτίθεται ότι έχει τώρα η κυβέρνηση γιατί δε κάνουν αυτό που τους είπε ο κος Φίλης? Αφού έχουμε υπερπλεόνασμα γιατί θα κόψουμε συντάξεις το 2019 γιατί δεν προστατεύουμε μία σειρά πρώτης κατοικίας ανθρώπων που  το έχουν πραγματική ανάγκη, γιατί δεν κρατάμε το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

ΚΙΝΑΛ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χθες ανακοινώσαμε όλους τους τομείς στους οποίες περιλαμβάνονται πολύ άξια στελέχη από όλα τα κόμματα τις κινήσεις και τις τάσεις του κινήματος αλλαγής και οι οποίοι θα αποτελέσουν τους βασικούς εκφραστές μαζί με όλους όσους θα μπουν το  επόμενο χρονικό διάστημα στους τομείς του σχεδίου Ελλάδα του προγράμματος των 160 σελίδων που εμείς διαμόρφωσαν στο τελευταίο μας συνέδριο και το οποίο θέλουμε να πάει σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας,

Καταθέτουμε ένα πλήρες πλαίσιο. Έχει κάνει η Φώφη  Γεννηματά εδώ και δύο χρόνια μία πρόταση γύρω από την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Θα δώσουμε τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβουν ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στην ανεργία και θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένα κίνητρα μείωση της φορολογίας στους για όποιον προσλαμβάνει έναν άνθρωπο, για να αντιμετωπίσουμε τη γάγγραινα της ανεργίας