Σχόλιο Λεωνίδα Γρηγοράκου, Υπεύθυνου του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής για τις αλλαγές στο Γενικό Λύκειο σε σχέση με τα εξεταζόμενα μαθήματα και τον τρόπο εξέτασης

 

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει μετατραπεί σε ένα Πειραματικό Εργαστήρι. Οι ανερμάτιστες πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν συστατικό στοιχείο αυτοσχεδιασμών στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Με ισχυρή δόση λαϊκισμού εξαγγέλλει αποσπασματικές, αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες αλλαγές. Αντί να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα μεγάλα προβλήματα της πρωτοφανούς υστέρησης που εμφανίζει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, καταφεύγει σε ενέργειες χωρίς στοιχειώδη συνοχή.

Μοναδικό μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να εμφυσήσει περαιτέρω στην Παιδεία λογικές ήσσονος προσπάθειας.

 

Στην πραγματικότητα, οι αλλαγές που δρομολογεί εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιστρατεύονται τη ζωτική ανάγκη αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αδιαφορώντας για τη συσσώρευση των αδιεξόδων.

Οι μεγάλες τομές που απαιτούνται στον χώρο της Παιδείας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από εκείνες τις δυνάμεις που βρίθουν ιδεοληπτικών εμμονών και αγκυλώσεων και είναι επιρρεπείς στις λαϊκίστικες συνταγές. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πειραματίζονται, χωρίς στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.