Σε Συνεντεύξεις

1. Μετά το συνέδριο τι; Φτάνει το πάθος και η ενότητα για καλές εκλογικές επιδόσεις;

Πράγματι στο συνέδριο μας υπήρξε – και χαίρομαι που το αναγνωρίζετε- ενότητα στη κορυφή και πάθος στη βάση της παράταξης μας. Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το  μεγάλο βήμα μπροστά που αποτυπώνεται στις αποφάσεις του. Αποφάσεις που υπηρετούν με απόλυτο τρόπο τους στόχους και τους λόγους προκήρυξης του. Την καθαρή πολιτική και προγραμματική πρόταση και τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα που οι αποφάσεις τους θα μας δεσμεύουν όλους. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει πιο δυνατούς σε πλήρη διάταξη μάχης για τις κρίσιμες πολιτικές και εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Βγαίνουμε ξανά δυναμικά μπροστά για να πάμε τη χώρα ξανά μπροστά.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ με «γέφυρες» προς την Κεντροαριστερά επιχειρεί να εισέλθει σε αυτό που θεωρείτε δικό σας πολιτικό ζωτικό χώρο. Πως απαντάτε;

Την απάντηση την έδωσαν οι προοδευτικοί πολίτες. Γύρισαν την πλάτη στην  καιροσκοπική απόπειρα του κ. Τσίπρα να παρουσιάσει την τυχοδιωκτική επιλογή μεμονωμένων προσώπων να χρησιμοποιηθούν ως αντίβαρα στα δεξιά και ακροδεξιά αντίβαρα με τα οποία κυβέρνησε και συνεχίζουν να τον κρατούν στην εξουσία, ως δήθεν άνοιγμα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η επιχείρηση μεταμφίεσης του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγχρονη Κεντροαριστερά ήταν μια παράσταση που είχε εξ’ αρχής προβλήματα και σεναρίου και σκηνοθεσίας και ρόλων. Δεν έκοψε εισιτήρια, δεν έκανε ταμείο και έλαβε τέλος. Οι δικές μας  απαντήσεις δεν αφορούν τους εφήμερους κομματικούς τακτικισμούς αλλά την αγωνία των ανθρώπων που δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης διεκδικούν και απαιτούν να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τους. Όλους όσους στις δύσκολες αυτές εποχές έμειναν στο χώρο και τίμησαν με τη ψήφο τους όλες τις δυνάμεις που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής. Στους προοδευτικούς πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βιώνουν την κατάρρευση της ελπίδας τους.  Σ’ αυτούς που διάλεξαν το δρόμο της αποχής ή της απόρριψης του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του. Σ’ αυτούς που λαθεμένα νομίζουν ότι η  ψήφος στη Δεξιά αρκεί για να απαλλαγεί η χώρα από το «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ».  Στα δικά τους ερωτήματα απευθύνονται οι δικές μας απαντήσεις. 

3. Η πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και το ερώτημα για το τι θα κάνετε μετεκλογικά πιέζουν το ΚΙΝΑΛ. Υπάρχει πρόταση ;

Όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι η μόνη που δίνει θετική διέξοδο στην πόλωση και το διχασμό που αυξάνει και σε χρόνο και κόστος την πραγματική έξοδο από την κρίση. O εγκλωβισμός στον διχαστικό λαϊκισμό είναι η παγίδα μιας ακόμα οπισθοδρόμησης που οδηγεί σε μια Ελλάδα που δεν θέλουμε και δεν μας αξίζει. Λέμε λοιπόν καθαρά στους πολίτες ότι μόνο με ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την δική μας ενίσχυση θα δημιουργηθεί περιβάλλον της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης. Μόνο μια ισχυρή διερευνητική εντολή στο Κίνημα Αλλαγής μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε πραγματικά  χρήσιμοι. Να αναλάβουμε τον αναγκαίο ρυθμιστικό ρόλο και να εγγυηθούμε την μετάβαση από μια άγονη και αλαζονική κομματική αντιπαράθεση για την εξουσία στην σύνθεση και την συνεννόηση για την ουσία. Να υπερβούμε τις πολιτικές που κρατάνε τη χώρα σε ένα διαρκές κύκλο αβεβαιότητας με ένα προοδευτικό σχέδιο που θα δώσει πραγματική ελπίδα στους πολίτες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.