Σε Ανακοινώσεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο ΑΠΕ και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Μιχαήλ

 

 

 

-Τις νέες  δηλώσεις του κ. Καμμένου περί αυξημένης πλειοψηφίας για τη κύρωση της συμφωνίας με τη ΠΓΔΜ πως  τις εξηγείτε;

 

Ο κύριος Καμμένος δεν ενδιαφέρεται για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τη Μακεδονία, αλλά μόνο για την καρέκλα του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα του διαλύεται, διότι έρχεται αντιμέτωπος με τα ψέματα και την υποκρισία του. Κάθε βδομάδα λοιπόν κάνει κι από μία συνέντευξη τύπου, στην οποία υποτίθεται ότι κάνει και μία αποκάλυψη, μπας και πείσει κάποιον. Από τις γελοιότητες περί Αποστασίας ως την στάση για το σκοπιανό, ο κόσμος παρακολουθεί τον κύριο Καμμένο και γελάει. 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως ο κ. Καμμένος είναι υπουργός της Κυβέρνησης και συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα. Όσα λέει και πράττει έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα συμφέροντα της χώρας, εθνικά και οικονομικά. Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δυο όψεις ενός κάλπικου νομίσματος.

 

 

-Βλέπετε σύντομα εκλογές; Ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης;

 

Η Κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου βρίσκεται σε αποσύνθεση. Αυτό είναι σαφές από τις αρρυθμίες που εμφανίζονται σε διαφορά μέτωπα, με αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Παράδειγμα ο κ. Μαυραγάνης που θεωρεί την υπογραφή Κοτζιά ανίσχυρη. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως είναι όμηρος των ΑΝΕΛ αλλά και της πολιτικής του ασυνέπειας και ανεπάρκειας. Οι τελευταίες κινήσεις στη Βουλή, με κατάθεση νομοσχεδίων και τροπολογιών άρον άρον, δείχνουν οτι είμαστε ήδη στην προεκλογική περίοδο. Οι Έλληνες πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας για να δώσει ξανά ελπίδα και αισιοδοξία.

 

 

-Και την επομένη των εκλογών τι θα κάνετε;

 

Οι επόμενες εκλογές θα θυμίζουν τις εκλογές του 2012, όσον αφορά τη ρευστότητα των τελευταίων εβδομάδων. Εμείς εργαζόμαστε αδιάκοπα εδώ και τρία χρόνια σε δυο βασικές κατευθύνσεις: πρώτον την δημιουργία μιας νέας σχέσης ανάμεσα στον πολιτική και την πολιτική, με αξίες, αξιοπιστία, ενότητα, ειλικρίνεια, door to door επαφή, διάλογο και εξωστρέφεια. Ο ελληνικός λαός έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά και έχει έρθει η ώρα, με τη συμμετοχή του στις εξελίξεις, να διαμορφώσει την επόμενη μέρα. Δεύτερον, καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Η παρατεταμένη κρίση και τα αιτία της δημιούργησαν μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες. Για να δώσουμε νέες ευκαιρίες χρειάζεται ένα εθνικό συμβόλαιο με άμεσες τομές και στόχους. Χρειάζεται η “αποποινικοποίηση” της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μακριά από κρατικοδίαιτες αντιλήψεις, με αλλαγές στη λειτουργία της Κυβέρνησης, στη Δικαιοσύνη, και στη Διοίκηση ώστε να γίνει πράξη η Ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, χρειάζεται μια νέα στρατηγική για το Κράτος, την Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες τους. Οι βάσεις της Προοδευτικής Ατζέντας πρέπει να συγχρονιστούν με την τεχνολογικές εξελίξεις, την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη και ταυτόχρονα να διασφαλίσουν την πρόσβαση κάθε παιδιού σε βρεφονηπιακό σταθμό, κάθε εφήβου στην εκπαιδευτική διαδικασία, κάθε νέου στην εργασία, κάθε πολίτη στην ασφάλεια, στις δομές υγείας και ασφάλισης.

Με καθαρές προτάσεις θα ζητήσουμε ισχυρή εντολή από τους πολίτες και αυτή την εντολή θα τιμήσουμε. Στις επόμενες εκλογές θα είμαστε η προοδευτική επιλογή των πολιτών απέναντι στη συντήρηση των Τσίπρα, Καμμένου, Μητσοτάκη. 

 

 

-Για ποιους λόγους αντιδράτε στα όσα είπε ο κ.  Μοσκοβισί; Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι δεν  θέλετε να τελειώσουν τα μνημόνια και ταύτιση με τη ΝΔ.

 

 

Εμείς κάναμε το αντίθετο από αυτό που έκανε η ΝΔ και αυτό που δεν τολμά να κάνει ο κ. Τσίπρας.

Κύριε Μιχαήλ, εμείς Θέλουμε να ακυρώσουμε τις μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εδώ και τώρα. Και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Πιέρ Μοσκοβισί να ξεκαθαρίσει η ευρωπαϊκή επιτροπή αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ώστε να μην κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων. Ταυτόχρονα, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την άμεση ακύρωση αυτών των περικοπών. Αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει την περικοπή συντάξεων, να ψηφίσει την πρόταση μας. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αντί να αντιγράφει την πρόταση μας , θα μπορούσε απλά να την στηρίξει. Θα τολμήσουν επιτέλους;

 

Τι ακριβώς επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής; Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος και πως  θα μπορέσετε να τον επιτύχετε με δεδομένη την εσωκομματική αναταραχή και σε συνθήκες έντονης πόλωσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ;

 

Θέλουμε να κλείσουμε οριστικά το βιβλίο της κρίσης και να ανοίξουμε αυτό της αναγέννησης της πατρίδας μας. Να αναδείξουμε το ελληνικό δαιμόνιο ως συνταγή δημιουργίας και επιτυχίας, όπως είπε πρόσφατα η Φώφη Γεννηματά.

Έχουμε ιστορία, παρακαταθήκες, έχουμε ισχυρό παρόν και μέλλον γεμάτο προκλήσεις. Όσοι από εμάς έχουν επαφή με τους πολίτες καθημερινά, γνωρίζουν τις ανάγκες και τα συναισθήματα τους. Ο κόσμος απορρίπτει το σκηνικό νέας πόλωσης που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Και θ απορρίψει τις δυνάμεις του διχασμού, ο οποίος στοίχισε ακριβά απο το 2010, με ευθύνη και των δυο. Σκοπεύουν, κατά πως φαίνεται, να μετατρέψουν την προεκλογική περίοδο σε βούρκο, σε μια αναμέτρηση χωρίς πολιτικές και ηθικές αρχές, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Άλλωστε οι διαφορές ανάμεσα τους στο πεδίο της εφαρμοσμένης οικονομίας και κυβερνητικής διαχείρισης είναι πλέον μηδαμινές έως ανύπαρκτες. Έχουν κοινό τόπο την εφαρμογή εξοντωτικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που καταδικάζουν τα μεσαία και αδύναμα στρώματα στην ανέχεια για τα επόμενα πολλά χρόνια και οδηγούν την νέα γενιά στην απελπισία και στην μετανάστευση.

 

-Γιατί χωρίσατε με το Ποτάμι; Ο πλουραλισμός των ιδεών δεν ενισχύει την προσπάθειά σας;

 

Ο πλουραλισμός μας είναι οι ιδέες όπως αποτυπώθηκαν Στην ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό του κινήματος αλλαγής, στην συγκρότηση της δομής ανά τη χώρα και κυρίως στην συμμετοχή χιλιάδων πολιτών σε καθημερινή βάση σε ένα εγχείρημα που ανατρέπει Τα δεδομένα και χαλάει τη σούπα στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Η Φώφη Γεννηματά άνοιξε μια διαδικασία ένα χρόνο πριν στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες και κινήσεις με διαφορετικές αφετηρίες. Συνεχίζουμε αποφασισμένοι με αυτούς που θέλουν και μπορούν και με τη βάση της παράταξης πιο ενωμένη από ποτέ.

 

-Τι απαντάτε σ΄ όσους ισχυρίζονται ότι το Κίνημα Αλλαγής γίνεται ΠΑΣΟΚ plus κι όχι ευρύτερη παράταξη;

 

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το δημιούργημα των 212.000 συνιδρυτών του Νοεμβρίου του 2017. Είναι το αυτόνομο κίνημα της νέας εποχής, που περιλαμβάνει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού κέντρου. Έχουμε αυτοδύναμη στρατηγική απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την νεοφιλελεύθερη αντίληψη της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο Κίνημα Αλλαγής, οφείλουμε μεγάλο σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του. Είναι γνωστό εξ΄ αρχής ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος πολιτικός φορέας που συμμετέχει στον νέο πολυκομματικό φορέα της κεντροαριστεράς και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που έκανε πράξη αυτό που όλοι θέλαμε. Την ενότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση του χώρου, Και σήμερα, το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει να εντάσσει στους κόλπους του νέες δυνάμεις, με πολιτικό και κοινωνικό πρόσημο. Είμαστε ένας μεγάλος δημοκρατικός, πατριωτικός, πλουραλιστικός πολιτικός φορέας και θέλουμε , μαζί με τους πολίτες ,να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

 

 

-Από δω και πέρα  πως θα προχωρήσετε;

 

Εδώ και τρια χρόνια εργαζόμαστε για να πετύχουμε, να ενώσουμε και να απελευθερώσουμε του Έλληνες. Δεν έχουμε σταματήσει και δεν θα σταματήσουμε. Τις τελευταίες εβδομάδες κλιμάκια του Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκαν όλη την Ελλάδα, καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την Παραγωγή και τη βιώσιμη Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και φυσικά για την περικοπή συντάξεων από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το νόμο Κατρούγκαλου. Τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνουμε τις προγραμματικές προτάσεις μας ενόψει ΔΕΘ, συγκεντρώνουμε τις προτάσεις για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών και ετοιμάζουμε αυτά των αυτοδιοικητικών. Στη συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά θα έχει συναντήσεις και ομιλίες στην Κεντρική Μακεδονία, όπου θα καταθέσει τις προτάσεις της για την ανάπτυξη της περιοχής και τα εθνικά μας θέματα. Αυτά που τόσο υποτίμησε και συνεχίζει να υποτιμά ο κ. Τσίπρας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.